• Om Hyllingsund

Om Hyllingsund
 

Hyllingsund är från början en liten bondgård i Strö socken som numera är avstyckad till 22 stora fina tomter och en mindre gård med både lite skog, mark och vatten.

 

Här driver vi nu, utöver tomtförsäljningen, jordbruk i mycket liten skala vid sidan av våra ordinarie arbeten och skolor. Vi klipper ekologiskt ängshö som vi sedan säljer enligt köparens önskemål, i stora rundbalar eller små hårdpressade småbalar.

 

Just nu går större delen av höet till våra egna kor av rasen Highland Cattle. Sammanlagt består besättningen av 6 kor. Våra Highland tjänstgör som busk- och slyröjare här i området för att hålla det vackra landskapet lite mer öppet.

  

Under våren och sommaren blir det alltid mycket liv och rörelse här i Hyllingsund.

När vårsolen tittar fram kommer många till vårt vackra område för att titta på tomterna, promenera i de fina omgivningarna eller bara ta en fika i hamnen. Under sommaren kommer man hit för att ta ett dopp i Vänern eller ge sig ut på en båttur i vackra Rackeby skärgård.

Vid bryggan, där det finns plats för ca 35 båtar, hyr vi ut de platser som inte nyttjas av de boende i området, externt.

 

Vår ambition är att utveckla Hyllingsund till den lantliga idyll som det från början var tänkt.

 

 

Här kommer en del av våra kor till sin nya hage i Hyllingsund
BlondinBella med sin mamma Skruttan
Putte och Viggo, hagens minstingar, njuter i eftermiddagssolen
Blondinbella poserar för fotografen
Ännu några båtar kvar i hamnen i slutet av September 2011
Sittplats för njutningsfulla stunder vid vattnet
Södra Hyllingsund