• Om oss

Vi är en ganska vanlig familj bestående av Johan, mig själv och våra fyra barn, Elin, Victoria, Andreas och Joel. Då vi för 19 år sedan letade efter vårt drömboende fann vi Hyllingsund.

Då ägdes hela området av ett husföretag men hamnade efter olika omständigheter i vår ägo. Hyllingsund är från början en liten bondgård i Strö socken som numera är avstyckad till 22 stora fina tomter och en mindre gård med både lite skog, mark och vatten.

 

Här driver vi nu, utöver tomtförsäljningen, jordbruk i mycket liten skala vid sidan av våra ordinarie arbeten och skolor. Vi klipper ekologiskt ängshö som vi sedan säljer enligt köparens önskemål, i stora rundbalar eller små hårdpressade småbalar.

 

Just nu går en stor del av höet till våra egna kor av rasen Highland Cattle. Sammanlagt består besättningen av 6 kor. Våra Highland tjänstgör som busk- och slyröjare här i området för att hålla det vackra landskapet lite mer öppet.

  

Under våren och sommaren blir det alltid mycket liv och rörelse här i Hyllingsund.

När vårsolen tittar fram kommer många till vårt vackra område för att titta på tomterna, promenera i de fina omgivningarna eller bara ta en fika i hamnen. Under sommaren kommer man hit för att ta ett dopp i Vänern eller ge sig ut på en båttur i vackra Rackeby skärgård.

Vid bryggan, där det finns plats för ca 35 båtar, hyr vi ut de platser som inte nyttjas av de boende i området, externt.

 

Vår ambition är att utveckla Hyllingsund till den lantliga idyll som det från början var tänkt.

/Ann-Ki

 

Här kommer en del av våra kor till sin nya hage i Hyllingsund
BlondinBella med sin mamma Skruttan
Putte och Viggo, hagens minstingar, njuter i eftermiddagssolen
Blondinbella poserar för fotografen
Ännu några båtar kvar i hamnen i slutet av September 2011
Sittplats för njutningsfulla stunder vid vattnet
Södra Hyllingsund